Лист за избегла, прогнана и расељена лица

Крагујевац помаже активности Крајишника

1 коментар
Крагујевац помаже активности Крајишника

СТАЛНА ПОДРШКА “ЗОРИ”

Удружење грађана “Зора” Крагујевац, које окупља Крајишнике избјегле или досељене у тај град, свих седам године свога дјеловања наилази на велику подршку и разумијевање градских структура.

Зора” је у суботу, 9. октобра, у склопу Октобарских свечаности града, организовала концерт крајишких пјесама и игара на којем су наступиле двије њене пјевачке групе, затим КУД-ови “Крајина”, “Петрова гора” и “Банија” из Београда и “Смиље из Крагујевца”.

Гости “Зоре” били су чланови пододбора Српског културног друштва “Просвјета” и КУД “Шамарица” из Малог Градца, села код Глине, као и пододбора “Просвјете” из Глине. Богату издавачку дјелатност “Просвјете” представили су мр Игор Мркаљ из Глине и Мирко Демић, директор Градске библиотеке “Вук Караџић” из Крагујевца. У крагујевачком Дому приређена је и изложба рукотворина, међу којима и народних ношњи из Баније и Шумадије.

У име Града Крагујевца госте из Хрватске примио је  члан Градског вијећа Срђан Матовић, који се заложио за још активнију сарадњу његовог града и општине Глина у Хрватској.

Оставите коментар